Minder stroom door mankement hydro unit Afobaka
05 Oct 2013, 03:00
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) doet een beroep op de samenleving om zuinig te zijn met elektriciteit. Vrijdag kwamen enkele gebieden zonder stroom te zitten tijdens de piekuren. Er trad bij een van de hydro units van de waterkrachtcentrale van Suralco een technisch mankement op. Hierdoor is ongeveer 30 megawatt vermogen minder beschikbaar.

Door het tekort aan opwekvermogen bij de EBS heeft Suralco in overleg besloten de maximale opwekcapaciteit op Afobaka in te zetten tot januari 2014. Dan wordt de nieuwe powerplant van de EBS in gebruik genomen.

De overmacht situatie kan volgens technici van EBS en Suralco ruim vier dagen duren. Er wordt met man en macht gewerkt aan de reparatie van de unit, zegt de EBS in een persbericht.

In het weekend zal minder last worden ondervonden dan op maandag en dinsdag, door de toename van stroomverbruik op werkdagen. EBS roept de samenleving op vooral tijdens de piekuren (tussen 12 uur 's middags en 17.00 uur) zuinig om te gaan met stroom, waardoor het beschikbaar vermogen voldoende is om eenieder te kunnen voorzien. Indien de EBS genoodzaakt is gebieden uit te schakelen zal dit bekend worden gemaakt via de media. EBS en Suralco vragen begrip en medewerking en beloven er alles aan te doen om de situatie zo snel mogelijk te normaliseren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May