Opvangcentrum voor Xenarthra op Colakreek
04 Oct 2013, 20:00
foto
Monique Pool en Paul Bhagwandas bij de ondertekening van de intentieverklaring.


Een lang gekoesterde wens van Green Heritage Fund Suriname (GHFS) gaat in vervulling. METS heeft op Colakreek een stuk grond beschikbaar gesteld waarop een professioneel opvangcentrum voor Xenarthra wordt opgezet.
Sinds 2005 vangt GHFS in een particuliere woning luiaards, miereneters en af en toe een gordeldier op die in nood zijn. Gezonde dieren worden zo snel mogelijk naar het bos gebracht en vrijgelaten. Maar er zijn ook dieren die langere tijd in de opvang moeten blijven.

METS-Colakreek en GHFS hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke doelstellingen om de natuur te beschermen en de Surinaamse bevolking en toeristen te onderrichten over het belang van bescherming en behoud van de natuur. Hiervoor werd een intentieverklaring getekend vrijdag die vorm geeft aan de voorgenomen samenwerking. In de komende tijd zullen plannen worden opgesteld, waarna een definitieve overeenkomst zal worden getekend, wordt in een persbericht gemeld. Monique Pool, voorzitter van de stichting GHFS, en Armand Bhagwandas, directeur van METS Travel & Tours zijn er beiden van overtuigd dat de ondertekening op Werelddierendag een bijzondere betekenis heeft.

Samenwerking ideaal
GHFS was al langere tijd op zoek naar een stuk grond waar zij haar opvangcentrum kon vestigen. Het was belangrijk dat de grond buiten de stad was gelegen, zodat de opgevangen dieren zoveel mogelijk in een natuurlijke omgeving worden opgevangen. Maar tegelijkertijd wilde men graag samenwerken met een bestaande organisatie om makkelijker bezoekers te kunnen ontvangen en educatie-activiteiten te ontplooien.

Een verzoek van een touroperator uit het buitenland aan Bhagwandas om het opvangcentrum van GHFS te bezoeken, leidde tot het eerste contact en de eerste ideeën voor samenwerking. In het opvangcentrum zullen in problemen geraakte dieren opgevangen en verzorgd worden. Gezonde dieren worden weer uitgezet en er wordt onderzoek gedaan naar de leefomstandigheden van Xenarthra.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May