Godo Bank vestigt zich in Nieuw Aurora, Sipaliwini
04 Oct 2013, 14:10
foto
Een billboard geeft aan dat een filiaal van Godobank is gevestigd in Nieuw Aurora in het district Sipaliwini. (Beeld: René Gompers)


"Tyari yu moni g'a Godo da ai kisi langa libi", wordt er uit volle borst gezongen. Aan de waterkant is een billboard onthuld: 'Godo Nieuw Aurora'. Even later opent de hoofdkapitein een rekening bij de bank in zijn dorp. Directeur Frits Terlaan van de Godo Bank neemt SRD 50 op, doneert het geld aan een jongetje, de eerste inzet voor zijn spaarrekening. Met deze handelingen is vrijdagmiddag de dependance van de Godo Bank op Nieuw Aurora te Sipaliwini officieel in gebruik genomen.

Hoofdkapitein van Nieuw Aurora, Carlo Sampi, is blij met de stap van Godo. "Na wan her ontwikkeling gi unu", gaf hij aan. "Laten we het koesteren want a no gi Nieuw Aurora wan ma gi a her' rio." Mensen uit meer dan vijftig dorpen kunnen er sparen, overmaken, betalingen verrichten en lenen.
Directeur van Regionale Ontwikkeling, Ifna Vrede, is dankbaar voor het vertrouwen van de bank in het binnenland. "Laten we allemaal een bijdrage leveren om de bank draaiende te houden en tot een groot succes te maken", riep Vrede verheugd uit. "We kunnen nu veel makkelijker zaken doen", sloeg Sampi de spijker op de kop.

Godo is de eerste bank die besloten heeft om bankzaken in het binnenland te doen.
Godo Nieuw Aurora is het derde filiaal van de bank, die ook afdelingen heeft op Albina en Lelydorp. "Het houdt niet op bij Nieuw Aurora", deelt Terlaan mee. "We gaan verder met het binnenland. Er is een grote bancaire behoefte in het binnenland. De mensen hier hebben ook recht op de diensten die zo normaal zijn in de stad."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May