Veel belangstelling voor BBS, ondanks slecht imago
05 Oct 2013, 04:00
foto
De nieuwe lichting BBS'ers moet het imago van de dienst opkrikken. Minister Edward Belfort wil verandering zien. (Foto: Raoul Lith)


Er is veel belangstelling voor de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Bij de werving van aspiranten hebben ruim zevenhonderd mensen gesolliciteerd. Honderd personen uit deze groep hebben meegedaan aan de verschillende testen en trainingen. 83 mannen en drie vrouwen hebben de eindstreep gehaald.

Darnie Stolk, hoofd van BBS, en minister Edward Belfort van Justitie en Politie drukten de aspiranten op het hart om zich te houden aan de regels waardoor het imago van de dienst wordt opgevijzeld. Stolk denkt wel dat met de nieuwe lichting er verandering komt. Er is flink gehamerd op de regels en discipline. “We zijn aan het investeren in deze organisatie. Er is een nieuw pand gekocht en er zijn voertuigen aangeschaft. Maar er komen nog steeds klachten binnen over het functioneren”, merkte de minister op.

Procureur-generaal Soebhas Punwasi die ook bezorgd is over deze dienst, beëdigde de 86 aspiranten donderdag tot buitengewone agenten van politie. “U gaat nu bewapend worden. Denk aan de veiligheid van de mensen om u heen”, hield Stolk de BBS'ers voor. Hij benadrukte dat het wapen niet verstrekt wordt of in bruikleen wordt afgestaan om macht te promoten. “Je moet gezag uitstralen en geen macht", zei Stolk.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May