Pand Bufaz wordt gekocht zodra geld beschikbaar is
04 Oct 2013, 09:00
foto
Minister Stanley Betterson


Het Bureau Familierechtelijke Zaken (Bufaz) heeft alle aandacht van De Nationale Assemblee. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons stond er op dat de regering donderdag gelijk moest antwoorden op vragen hierover. Minister Stanley Betterson die waarneemt op Justitie en Politie deelde mee dat er alles aan gedaan wordt om de huisvesting in orde te krijgen. Alle formaliteiten zijn verricht. De raad van ministers heeft goedkeuring hieraan gegeven. Alleen het geld moet nog beschikbaar worden gesteld.

De regering zal een pand kopen aan de Verlengde Keizerstraat. Alle administratieve zaken zijn rond. Simons zei dat ook het parlement aan de bel zal trekken, want veel kinderen zijn de dupe van de situatie. Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) merkte op dat de dienstverlening onder druk staat. Door gebrek aan goede huisvesting kunnen veel ouders en kinderen niet geholpen worden.

Simons benadrukte dat het om een urgent probleem gaat. De parlementsleden zijn unaniem van mening dat zo snel mogelijk een oplossing in deze kwestie moet komen. De assembleevoorzitter deelde mee dat er een brief geschreven zal worden naar president Desi Bouterse om te wijzen op het urgente karakter van deze zaak. De rechten van kinderen worden geschonden. Betterson merkte op dat met de eigenaar van het pand gesproken zal worden om de zaak te bespoedigen nu het zeker is dat de overheid het zal kopen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May