Bestuur Diakonessenhuis draagt over; directeur ook weg
04 Oct 2013, 00:00
foto


Het stichtingsbestuur van het Diakonessenhuis heeft directeur Rakesh Gangaram Panday gevraagd om zijn functie neer te leggen. Het bestuur heeft ook een traject uitgezet om de leiding over te dragen aan een lid dat door de kerken zal worden aangewezen. Dit is nodig om het ziekenhuis niet stuurloos te maken want het stichtingsbestuur moet volgens de statuten de handelingen plegen voor de overdracht.

Starnieuws verneemt dat dit besluit genomen is nadat het personeel aangaf dat zijn belangen niet worden behartigd. Het slepende conflict tussen de specialisten en de directie blijft voortdurend. Het personeel vindt dat het niet langer zo door kan gaan. De bezetting van de bedden in het ziekenhuis is met ruim 35% teruggelopen. Excessen die plaatsvinden zijn niet meer verantwoord. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft geen oplossing kunnen brengen. President Desi Bouterse zei dat hij de zaak gaat oplossen, maar de situatie blijft verergeren.

Het stichtingsbestuur heeft afgesproken met de kerken dat er een accountantsverslag moet worden gemaakt, waardoor het professioneel is vastgelegd wat er achtergelaten wordt. Gangaram Panday is in het buitenland, maar zal meewerken om over te dragen. Er zal maandag met hem worden onderhandeld over de voorwaarden. Starnieuws verneemt dat de bond door het bestuur op de hoogte is gesteld donderdagmorgen over de recente ontwikkelingen. Er is gisteren een prikactie gehouden, die ook vrijdag wordt voortgezet tussen 8 en 10 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May