Training Farmer Field School afgerond
03 Oct 2013, 07:00
foto
Adron-directeur Soedeshchand Jairam


De training van de Farmer Field School is succesvol afgerond door 21 deelnemers. Deze training duurde een heel seizoen en was theoretisch en praktisch. Deze deelnemers hebben vanaf de droge grondbewerking tot de oogst van de padie meegemaakt. Ook hebben ze de verschillen in kwaliteit kunnen constateren. Dit zegt directeur Soedeshchand Jairam van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Adron aan Starnieuws.

Binnenkort zullen de deelnemers hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Het ligt in de bedoeling dat de getrainde personen de opgedane kennis zullen delen met andere landbouwers. Volgens Jairam is het streven om een getraind boerenvolk te hebben, zodat er gezamenlijk gewerkt kan worden aan betere kwaliteit, hogere productie en een goede marktpositie.

Jairam is nu bezig een basistraining voor te bereiden. Deze training is speciaal bedoeld voor landbouwers van de Westelijke en Oostelijke polders in het district Nickerie. “ Wat ik heel erg vind, is dat de interesse in deze basistraining zeer gering is. Het kost veel moeite om de landbouwers op deze training te krijgen. De training is meer theoretisch, maar het zal de boeren erg goed doen. Uiteindelijk gaat het om betere productie en kwaliteit en ook de verdere ontwikkeling van de rijstsector”, deelt Jairam mee.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May