Penitentiaire ambtenaar krijgt bijzondere bevordering
02 Oct 2013, 08:00
foto
Penitentiaire ambtenaar Tufail Pierkhan


De penitentiaire ambtenaar Tufail Pierkhan heeft een bijzondere prestatie geleverd bij de bouw van de muloschool Henar en die in de Westelijke Polder. Onder toezicht van Pierkhan zijn beide scholen gebouwd met inzet van gedetineerden uit Hazard. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie vindt dat de penitentiaire ambtenaar in aanmerking komt voor een bijzondere bevordering.

Belfort heeft de opdracht gegeven om zo snel mogelijk de bijzondere bevordering van Pierkhan in orde te maken. De minister heeft als beleid om gedetineerden zodanig te begeleiden, zodat zij na hun detentie mee kunnen draaien in de maatschappij. Hij vindt dat de wijze waarop de gedetineerden bijgedragen hebben aan de bouw van de scholen, uitstekend past in het resocialisatie-beleid.

De bewindsman deelde mee dat binnenkort tien penitentiaire ambtenaren in de gelegenheid gesteld zullen worden om een training te volgen in de Verenigde Staten. Hij zei dat ook penitentiaire ambtenaren uit Nickerie hiervoor in aanmerking komen. De bewindsman liet duidelijk blijken dat hij ingenomen is met het werk dat verricht is bij de bouw van de muloscholen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May