Champions League preview
01 Oct 2013, 11:30
foto


Vanmiddag wordt de tweede speelronde van de Uefa Champions League afgewerkt. Hoewel er een aantal wedstrijden op schema staat, zullen toch wel de wedstrijden Celtic-Barcelona, FC Porto-Atletico Madrid, Ajax-AC Milan en FC Basel-Schalke 04, de meeste kijkers trekken.

Celtic-Barcelona belooft een kraker te worden, omdat Celtic de laatste confrontatie tussen deze twee ploegen het vorige seizoen winnend wist af te sluiten. Barcelona daarentegen zal het zonder sterspeler en beste voetballer van de wereld Lionel Messi, moeten doen. Hij raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Almeria, in de Spaanse competitie. Onderzoek naar de aard van de blessure heeft uitgewezen dat Messi zeker twee tot drie weken niet inzetbaar zal zijn.

Nieuwe aankoop Neymar krijgt wederom de kans zich waar te maken in de Champions League. De andere verandering bij Barcelona is trainer Martino, die het goed deed in de eerste wedstrijd tegen Ajax. Barcelona won toen met 4-0. De wedstrijd wordt thuis bij Celtic gespeeld. Van de tien keren die de ploegen elkaar hebben ontmoet, heeft Celtic twee gewonnen en vijf keer verloren. Barcelona heeft
twee van de negen uit gespeelde wedstrijden tegen schotse clubs gewonnen.

Tijdens de ontmoeting FC Porto-Atletico Madrid zal blijken of de overwinning van Atletico Madrid op Real Madrid, toeval was of als Atletico Madrid inderdaad vooruit gegaan is. FC Porto is ongeslagen in de vijf ontmoetingen tegen Atletico Madrid. Het afgelopen seizoen won FC Porto beide wedstrijden van Atletico Madrid.

Ajax won het afgelopen weekend in de Eredivisie, na een gevoelige nederlaag een week geleden tegen PSV. AC Milan won ook de wedstrijd in de Italiaanse competitie. In de eerste ronde van de Champions League verloor Ajax met 4-0 van Barcelona, terwijl AC Milan won van Cletic.

Imro Redmond
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May