Belfort bezoekt slachtoffer Rashida Doerga in AZP
30 Sep 2013, 19:00
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie was vanmiddag in Academisch Ziekenhuis Paramaribo op bezoek bij Rashida Doerga, die afgelopen week ernstig is mishandeld door criminelen. Haar zaak en diverse klanten zijn beroofd door gewapende en gemaskerde mannen. Belfort antwoordde na het bezoek op vragen van journalisten dat hij vaker slachtoffers opzoekt die ernstige zaken hebben meegemaakt. Doerga krijgt ook deskundige hulp.

De minister zei dat hij samen met de echtgenoot van het slachtoffer in de politiedienst heeft gezeten. De familie heeft het op prijs gesteld dat hij op bezoek was. De bewindsman deelde mede dat het de goede kant opgaat met het slachtoffer dat geschopt en getrapt is. Zij heeft een operatie ondergaan aan haar schouder.

Hard optreden
Intussen zijn diverse bendeleden in beeld gebracht door de politie. Belfort benadrukte dat mensen die meewerken om de criminelen onderdak te verlenen, gewaarschuwd zijn. De politie zal niet met zachte hand optreden, omdat de mensen genadeloos zijn. Dit blijkt uit hun optreden tijdens de beroving van Kashje's Drankenpaleis, een afdeling van Western Union en een cellshop aan de 'L Hermitageweg.

De bewindsman merkte op dat nu een van de mannen tijdens een schotenwisseling met de politie het leven heeft gelaten. De familie moet hem begraven. Een andere ligt gewond onder politiebewaking in het ziekenhuis. "Ik weet waarover ik praat als ik zeg dat de jongemannen zich moeten aanmelden. Er zijn meer dan veertig zich komen aanmelden. Wie dat niet doet, moet verwachten dat de politie niet zachtaardig zal optreden, "want deze mannen hebben ook geschoten op de wet. Betre yu no kibri den man disi. Tyari den man kon", is de oproep van de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May