Bouterse: Suriname heeft leeuwendeel werk Emaila gedaan
30 Sep 2013, 12:00
foto
President Desi Bouterse vandaag in De Nationale Assemblee tijdens het uitspreken van de jaarrede.


Suriname heeft het leeuwendeel van het werk gedaan rond het vaartuig Emaila dat eerder deze maand aangehouden is door de Spaanse marine. Er is nauw samengewerkt met de Fransen. Een kleine groep was bezig met deze operatie, waarbij de procureur-generaal steeds op de hoogte van was. "We wisten waar Emaila binnenkwam, waar brandstof werd getankt", deelde president Desi Bouterse in De Nationale Assemblee mee vandaag tijdens het presenteren van de jaarrede.

Het staatshoofd merkte op dat Suriname veel werk heeft verzet met minder hoogwaardige faciliteiten dan waarover de Fransen en Spanjaarden beschikken. Bouterse legde uit dat alle bewegingen van Emaila gevolgd zijn tijdens deze operatie, waarbij meer dan 450 kilo cocaïne is onderschept. Bouterse legde uit dat er intensief samengewerkt wordt met diverse veiligheidsdiensten, waaronder Guyana, Frankrijk, Brazilië en de VS.

De president stond stil bij de moderne kustwacht die operationeel is. Suriname is in staat de grenzen, de rivieren en de territoriale wateren beter te beschermen. Er werd veel schade toegebracht aan vissers en het land. Het border management systeem is ingevoerd waarbij de grenzen, havens en de internationale luchthaven verder is beveiligd. Ook de politie is beter toegerust en zal waar nodig hard optreden binnen recht en wet. De veiligheid en aanpak van de criminaliteit hebben hoge prioriteit van de regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May