Nieuw Front en BEP lopen weg uit plechtige vergadering
30 Sep 2013, 10:30
foto
Wanneer president Desi Bouterse de zaal binnentreedt, hebben het Nieuw Front en de BEP de plaat gepoetst.


De oppositie (Nieuw Front en BEP) is uit de buitengewone openbare vergadering weggelopen, vlak voordat president Desi Bouterse de zaal binnenkwam. De oppositieleden vinden dat Bouterse het parlement doorgaans negeert en alleen monologen komt houden. Tijdens de opening van de vergadering waren de oppositieleden nog aanwezig.

Het Nieuw Front en BEP zijn niet van plan om alleen maar te luisteren naar het staatshoofd. Er is vaker gevraagd aan Bouterse om uitleg te geven over het beleid en een debat aan te gaan in het parlement. De president is echter niet gekomen naar het parlement, wanneer dat dringend gewenst was. De vergadering waarin de president de jaarrede uitspreekt en de begroting voor het komende jaar indient, is in de grondwet vastgelegd. Dit is de vierde jaarrede en begroting van de regering-Bouterse.

De oppositie heeft diverse brieven geschreven aan het staatshoofd, maar krijgt geen antwoord. Het Nieuw Front en BEP hebben besloten om zijn ontevredenheid te laten blijken door deze actie. De jaarrede van het staatshoofd wordt in de fractiekamer verder gevolgd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May