Celac bereidt staatshoofdenvergadering op Cuba voor
29 Sep 2013, 02:00
foto


De Celac (Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten is bezig een vergadering van staatshoofden voor te bereiden die de laatste week van januari in Havana, Cuba, zal plaatsvinden. Cuba is sinds begin 2013 voorzitter van deze organisatie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat verwacht wordt dat alle staatshoofden op deze vergadering aanwezig zullen zijn.

In de marge van de 68ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties participeerde een delegatie, onder leiding van Minister Lackin, in de ministeriële bijeenkomst van Celac in New York. Deze vergadering ging vooraf aan de zesde vergadering van de nationale coördinatoren van deze grote regionale organisatie, waarin 34 lidstaten participeren.

De Celac heeft zich ook gebogen over de nieuwe relaties in de internationale sfeer die in de afgelopen periode zijn aangegaan, waaronder Rusland, China, India en de Europese Unie.
De leiding van Celac, de "Extended Troika", bestaat uit Cuba, Chili, Costa Rica en Trinidad and Tobago en wordt bij toerbeurt om de twaalf maanden naar alfabetische volgorde ingevuld binnen de Latijns-Amerikaanse groep van lidstaten, terwijl de fungerend voorzitter van Caricom om de zes maanden deelneemt in de leiding.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May