Suriname wil diplomatieke banden met Mongolië
28 Sep 2013, 11:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken wisselt de documenten uit met zijn Mongoolse ambtgenoot, Bold Luvsanvandan. (Foto: min. Buza)


Suriname en Mongolië hebben de intentie om diplomatieke relaties aan te gaan. De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen hebben vrijdag daartoe een Joint Communiqué getekend tijdens de 68ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Volgens minister Winston Lackin die voor Suriname het verdrag heeft getekend, is het accent vooral gelegd op de samenwerking in de mijnbouw- en agrarische sector. Er zouden diverse investeringsmogelijkheden zijn besproken, alsook de uitwisseling van handels-en ondernemingsdelegaties. De vertegenwoordigingen van beide landen in Beijing en Brasilia zullen verder inhoud moeten geven aan de nieuwe diplomatieke banden.

Mongolië ligt in Centraal-Azië, tussen Siberië in het noorden en China in het zuiden. Het land is er traditioneel één van nomadische veehouders. De economie is vooral gebaseerd op landbouw, veeteelt en mijnbouw. Het grootste deel van de bevolking leeft van veeteelt. Van de beroepsbevolking werkt 42% in de landbouw en veeteelt, terwijl 29% in de dienstensector zit. De overheid herbergt 5% van de beroepsbevolking.

De belangrijkste exportproducten zijn koper, textiel en kasjmierproducten. Er wordt vooral geëxporteerd naar China, de VS en Groot-Brittannië. De belangrijkste importproducten zijn petroleum, machines, gereedschappen en transportmiddelen. Hierbij zijn de belangrijkste handelspartners Rusland, China en Japan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May