Finale Holiday Raymond Sapoen toernooi zondag
27 Sep 2013, 22:00
foto
Minister Raymond Sapoen


De finale van het Holiday Raymond Sapoen toernooi wordt op zondag gespeeld op het sportveld te Koewarasan. Zes ploegen, bestaande uit U-17 spelers van het distrikt Wanica, zullen op die dag tegen elkaar uitkomen.

Dit toernooi is geïnitieerd door Raymond Sapoen, minister van Handel en Industrie tevens prominent lid van Pertjajah Luhur. Het doel is om het talent van de jongeren te stimuleren en helpen ontwikkelen. Sapoen vindt dat jongeren de kans moeten krijgen zich optimaal te ontplooien en sport is een uitermate geschikte manier om dat te doen.

Dit evenement is speciaal voor alle U-17 ploegen in Wanica geïnitieerd. Het gaat om een pilotproject, dat ook in andere districten zal worden georganiseerd, indien de pilot geslaagd blijkt te zijn. Volgens plan zal het toernooi eerst worden uitgebreid naar Commewijne. Daarna komen de andere districten aan de beurt, maar Wanica zal altijd meedoen. Vooralsnog betreft het een sportactiviteit voor U-17 spelers, maar in een later stadium zal getracht worden ook de niet-georganiseerde jeugdige sporters mee te krijgen.

Afsluiting activiteiten
Zondag komen de U-17 jongeren van de PL-kernen van Nieuw Weergevondenweg, Domburg, Javaweg, Palissadeweg, Poerwodadi en Koewarasan opnieuw in actie. Deze zes ploegen zijn in twee poules verdeeld. Aan de algemene ronde, die op 15 september plaatsvond, namen in totaal twaalf ploegen deel. Zij hebben elkaar bekampt op het sportveld te Dessa. Pertjajah Luhur hoopt dat met dit evenement meer jongeren zich voor de voetbalsport zullen interesseren.

Met het Raymond Sapoen toernooi wordt niet alleen volop aandacht besteed aan de sportprestaties van jongeren. De partij zal op die dag ook ruim honderd schoolpakketten verstrekken aan kinderen van de basisschool. Dit project maakt deel uit van zeshonderd schoolpakketten voor jeugdigen, waarvan het grootste deel reeds is verdeeld. PL zegt met een voldaan gevoel de vakantie af te sluiten met deze twee activiteiten en een after party op het PL-centrum te Koewarasan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May