Extreme beveiliging voor verdachte Muntslag
27 Sep 2013, 11:30
foto
Edmund Quincy Muntslag wordt begeleid naar de rechtbank in Port of Spain, Trinidad. (Foto: Roger Jacob)


Met gevouwen handen en aandachtig luisterend zat Edmund Quincy Muntslag gisteren in de beklaagdenbank in de rechtszaal op Trinidad en Tobago. Zijn moeder, een tante en zijn vrouw Jessica zaten op de achterste rijen in de rechtszaal.

Muntslag is gisteren onder uitzonderlijke veiligheid vervoerd naar de hoorzitting. Er was een merkbare toename van politie in en rond het rechtsgebouw toen Muntslag werd binnengereden. Groepen politieagenten stonden op strategische plaatsen aan de voorkant in de rechtszaal. Gedurende de zitting stond een aantal agenten bij de uitgangen.

De 29-jarige verdachte kwam kort na 8 uur ’s morgens lokale tijd aan bij het gerechtsgebouw in de St Vincent Street in Port of Spain. Hij zat alleen in een gedetineerden transportvoertuig dat werd begeleid door een opvallende politieauto. Beide voertuigen waren gevuld met zwaarbewapende politieagenten in tactische uitrusting. Na de hoorzitting is Muntslag wederom in dezelfde entourage vervoerd naar de Maximum Security Prison, Arouca.

Vrijlating op borgtocht
De hoorzitting concentreerde zich rondom het verzoek tot vrijlating op borgtocht in afwachting tot zijn uitlevering aan de Verenigde Staten van Amerika (VSA), die daartoe een verzoek hebben gedaan. Rechter Marcia Ayers-Caesar doet daar op 11 oktober een uitspraak over. Muntslag verschijnt op 28 oktober weer voor de rechter voor het inhoudelijke van zijn zaak, meldt The Guardian in Trinidad.

De Surinamer wordt ervan beschuldigd dat hij tussen 2011 en dit jaar met Dino Bouterse heeft samengespannen om tien kilo cocaïne naar de Verenigde Staten van Amerika te transporteren. Dino die vorige maand in Panama is gearresteerd, ziet zich ook geconfronteerd met de aanklacht voor wapenhandel. Tijdens zijn arrestatie zwaaide hij met een licht anti-tank wapen. Dino is overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten en is al voorgeleid voor de rechter. Hij blijft in voorarrest en staat het inhoudelijke van zijn zaak voor november op de rol. Dino is vandaag 41 jaar geworden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May