Banners die aandacht vragen voor schooljeugd geplaatst
26 Sep 2013, 18:00
foto
De eerste banner van de bewustwordingscampagne is door minister Ashwin Adhin met enkele schoolkinderen onthuld op het terrein van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling aan de Kaffiludistraat. (Foto: Raoul Lith)


Op het terrein van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) aan de Kaffiludistraat, hangt er een banner met de slogan ‘Kondreman, uma nanga man, prakser’den skoro p’kin fu Sranan’. Minister Ashwin Adhin heeft samen met enkele kinderen de banner vanmorgen onthuld. Hiermee is de bewustwordingscampagne ‘Aandacht voor onze schoolkinderen’ van Stichting Projekten officieel gestart.

De stichting zal in het hele land ongeveer veertig van zulke borden ophangen. Met de campagne wordt extra aandacht gevraagd van de gemeenschap voor schoolkinderen in Suriname. Letitia Tjin a Tak van Stichting Projecten zegt dat voor een goede start op school, de stimulans van ouders belangrijk is. Het is echter de bedoeling dat de schooljeugd door een ieder positief benaderd wordt.

Goed initiatief
Districtscommissaris Roline Samsoedin vindt het een heel goed initiatief dat de districten ook zijn meegenomen in dit project. Voor haar is het belangrijk dat de weggebruikers erop geattendeerd worden dat de school weer is begonnen. "Houden jullie rekening met de kinderen, vooral zij die naar school moeten lopen. Denk aan de veiligheid van onze kinderen", gaf zij aan.

De stichting wijst erop dat alle partijen een taak hebben bij het stimuleren van de schooljeugd om gebruik te maken van het recht op onderwijs. Minov moet zorgen voor genoeg schoolmeubilair, leermiddelen en voldoende gekwalificeerde leerkrachten. Ouders moeten zorgen voor de nodige schoolspullen en de schoolleiding voor een kindvriendelijke leeromgeving.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May