80% leerkrachten naschoolse opvang uitbetaald
25 Sep 2013, 11:30
foto
Onderwijs-directeur Kenneth Biervliet.


Ongeveer tachtig procent van de leerkrachten betrokken bij de naschoolse opvang zal eind deze maand zijn uitbetaald. De rest zal in oktober het geld ontvangen. Directeur Kenneth Biervliet van Onderwijs zegt aan Starnieuws dat alles aan gedaan is om de administratieve fouten te corrigeren. Gebleken is dat vooral leerkrachten die in het binnenland gewerkt hebben, moeilijk te bereiken waren.

Biervliet merkt op dat de vorige maand zestig procent uitbetaald is. "Toen hebben we weer met iedereen gesproken om te kijken waar er nog fouten waren geslopenin het systeem", legt de onderwijs-directeur uit. Hij benadrukt dat er alles aan gedaan wordt om de fouten te corrigeren. Starnieuws verneemt van leerkrachten uit Paramaribo en Wanica dat zelfs na correcties weer fouten worden gemaakt. "Zaken die eerst goed waren, zoals rolnummers, blijken bij de laatste uitdraai van de salarisslips weer verkeerd te zijn", klaagt een schoolleider. "Het lijkt wel opzet". Biervliet belooft deze zaken te zullen natrekken.

Bij het vervolg van de naschoolse opvang zal een ander systeem geïntroduceerd worden, waardoor de betaling op een regelmatige manier kan plaatsvinden. De werkzaamheden van de naschoolse opvang zullen geboekt worden als overuren. De administratie wordt verder verbeterd waardoor de fouten niet meer zullen voorkomen, zegt Biervliet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May