Lijn cassavefabriek opgestart met productie van Matta
21 Sep 2013, 19:30
foto
De cassavefabriek draait proef met het product uit Matta.


Vanaf vandaag is een lijn van de Cassavefabriek van Innovative Agro Processing Industries (IAP) in Para opgestart. Aandeelhouder Robert Power zegt dat in de planning niet met alles rekening kan worden gehouden bij zo een grote operatie. Het gaat om een fabriek die de capaciteit heeft om 30 ton cassave op dagbasis te verwerken. Er werd gewacht op de boeren van Matta. Die zijn nu zover en hebben grote hoeveelheden cassave geleverd.

Power zegt dat boeren die geregistreerd zijn bij het bedrijf, hun product kunnen leveren. Hij vindt het jammer dat er mensen zijn die teleurgesteld zijn, maar alles wordt volgens hem goedgemaakt. De trekker van het project merkt op dat er veel negatieve kritiek is geleverd. Hij hoopt dat nu de fabriek is opgestart, dit tot het verleden zal behoren.

"Je kan niet opstarten met 200 tot 400 kilo cassave. Nu is er voldoende productie om te kunnen beginnen. De toekomstperspectieven van het bedrijf zijn zeer goed", benadrukt Power. Hij deelt mee dat afnemers in Barbados begrip ervoor hebben dat de productie iets langer geduurd heeft. Power wijst er op dat Barbados een land is waar er ook orkanen voorkomen. De afnemers weten dat er in de planning niet alles meegenomen kan worden. Alle gemaakte afspraken staan nog overeind. De boeren die gecertificeerd en geregistreerd zijn, kunnen vanaf nu terecht bij IAP om hun product aan te bieden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May