Santokhi: Regeerprogramma 2015-2020 voor herstel gereed
19 Sep 2013, 03:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan het woord. Naast hem partijtopper Maurits Hassankhan.


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi deelde op een druk bezochte ressortvergadering te Welgedacht C woensdagavond mee dat het herstel regeerprogramma voor de periode 2015-2020 in concept gereed is. De volgende stap is om dit plan samen met dat van andere bevriende partijen te integreren tot een nationaal strategisch programma. De politicus stelde dat hiermee de enorme schade die door het huidige regiem overal in het land wordt aangericht, zo goed als mogelijk kan worden hersteld.

Santokhi zei dat de VHP in een politieke combinatie de verkiezingen zal ingaan met het doel regeermacht te verwerven. Dat staat volgens hem zo goed als vast. Welke partijen dat zullen zijn, zal vooral afhangen van de overeenkomsten in beleidsvisies en regeerprogramma’s.

Deuren open
Santokhi bracht zijn gehoor in herinnering dat sedert zijn aantreden als voorzitter alle deuren van de partij wagenwijd openstaan voor alle niet-traditionele VHPers. In het begin ging dat nog enigszins stroef maar die actie begint nu volgens hem vruchten af te werpen. Alle kernen hebben de opdracht zowel gewone als bestuursleden te rekruteren uit alle lagen van de bevolking. Ook moet er gelet worden op toetreding van vrouwen en jongeren.

“Wanneer ik bij u op werkbezoek ben partijgenoten, laat mij dan een bloementuin zien van onze rijk geschakeerde Surinaamse samenleving... Mi wan sjie wan bromtjie dyari na ini VHP. Wanneer wij zeggen als partij te streven naar hervorming en vooruitgang, dan moeten wij dat ook daadwerkelijk tonen. En daarom verheugt het mij zeer dat ik vanavond meemaak hoe Marronbroeder, Peter Linga, als partijlid op een VHP podium, zonder schroom het woord tot u heeft gericht”. Maar ik wil meer Linga’s zien. Daarom zal medio oktober, op aanvraag van een aantal nieuwe Marron VHPers de eerste partijkern in Albina, Marowijne geïnstalleerd worden. Dat zal wederom een historisch moment gaan worden voor onze politieke organisatie", zei Santokhi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May