Hooghart: Minister Belfort lokt gevecht uit
19 Sep 2013, 11:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


Voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie de oorlog die hij uitlokt met de vakbond nog kan krijgen ook. Hooghart beklaagt zich erover dat de minister zich niet houdt aan afspraken, beloftes niet nakomt en ook nog de rechten van werknemers schendt. “Hij is een joker en leugenaar”, zegt Hooghart tegenover Starnieuws.

De vakbondsleider die bijkans een maand afwezig was, zegt verrast te zijn dat Belfort in die periode niets heeft gedaan aan gemaakte afspraken en beloftes. Volgens Hooghart zou nu het personeel van het Bureau Familie Rechtelijke Zaken (Bufas) al in een beter gebouw moeten zijn gehuisvest.
Volgens eerdere beloftes en toezeggingen zou het ministerie van Justitie al een gebouw hebben gekocht aan de Keizerstraat. Nu blijkt dat daar niets van waar is en dat de minister heeft aangekondigd dat er moet worden uitgekeken naar een ander gebouw aan de Johan Adolf Pengelstraat.

Eerder heeft de bond, die aangesloten is bij CLO, al zijn beklag gedaan bij vicepresident Robert Ameerali. Naast de noodzaak voor een nieuw onderkomen, zegt Hooghart dat Belfort niets doet aan het inlopen van achterstanden bij bevorderingen, overplaatsingen, mensen die opnieuw moeten worden ingeschaald en andere zaken van het personeel. “Ik praat over de sociale voorzieningen van de werkers waarop zij recht hebben, maar ik begrijp dat de minister mij in de publiciteit negatief bespreekt”, zegt Hooghart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May