Doekhie blijft erbij dat Sital onjuist is in kwestie tractoren
19 Sep 2013, 00:00
foto
Assembleelid Rashied Doekhie


Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) blijft erbij dat de coördinator van het Rijstorgaan, Badresein Sital, onjuist gehandeld heeft door tractoren duur te verkopen aan rijstboeren. Hij vindt dat dit niks te maken heeft met NDP'ers die met elkaar vechten. "Ik praat als assembleelid en kom op voor mijn district Nickerie. Sital heeft foute beslissingen genomen en daar heb ik kritiek op", stelt Doekhie tegenover Starnieuws.

Sital zegt dat minister Winston Lackin en alle betrokkenen op de hoogte waren van de verkoop van de tractoren. Hij toont met brieven aan dat iedereen ervan wist. "Maar al heeft de president je groen licht gegeven, hij kan nooit bedoeld hebben om de tractoren duurder te verkopen dan de winkelprijs. Het gaat hier om een schenking van Iran. Als je iets moet uitvoeren, kan je dat niet op een verkeerde manier doen. En als de president je iets gezegd had en het zou niet goed zijn, moest je hem dat zeggen. Je kan duidelijk zien dat Sital een post traumatisch syndroom heeft", stelt Doekhie.

Doekhie vindt dat Sital overal problemen veroorzaakt. "En als het gaat om Nickerie en de rijstboeren dan zal ik zeker voor hen opkomen", benadrukt de politicus. Hij vindt dat de veertig tractoren over de tien districten verdeeld hadden kunnen worden, waardoor de districtscommissarissen deze beter hadden kunnen inzetten. "Nu is het gewoon een probleem geworden. En als Sital een ernstige fout maakt, ga ik hem niet beschermen, ook al is hij een NDP'er", stelt Doekhie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May