Chinese delegatie oriënteert zich op terrein ziekenhuis Wanica
13 Sep 2013, 22:30
foto
De Chinese delegatie oriënteert zich te Vredenburg Serie B, waar het ziekenhuis Wanica zal verrijzen.


Een Chinese delegatie bestaande uit een design en technisch team onder leiding van Min Zhao, heeft zich vrijdag georiënteerd op het terrein te Vredenburg Serie B waar ziekenhuis Wanica zal verrijzen. De delegatie was in gezelschap van ambassadeur Michel Kerpens van Buitenlandse Zaken, parlementariër Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP), districtscommissaris Ravin Jiawan van Wanica en anderen.

Kerpens zegt aan Starnieuws dat de delegatie een rapport zal uitbrengen van dit bezoek. De bevindingen zullen dan verder uitgewerkt worden. “Gelet zal worden op de bodemgesteldheid van het terrein, de omgeving en populatie, ligging en infrastructuur. Op maandag zal er op het ministerie van Buitenlandse Zaken van gedachte gewisseld worden met onze deskundigen die betrokken zijn bij dit project”, deelt Kerpens mee.

Kerpens verzekert dat er in 2014 een start gemaakt zal worden met het bouwen van dit ziekenhuis. De bouw zal ongeveer een jaar in beslag nemen, merkt Kerpens op. “Er zal erg zorgvuldig gewerkt moeten worden, want het ziekenhuis zal voor de komende vijftig jaren zijn. Het zal het modernste ziekenhuis worden”, benadrukt Kerpens.
Jiawan zegt dat hij blij is dat er gewerkt wordt aan dit project. De populatie in dit district is aan het groeien en een ziekenhuis is hard nodig. Hij hoopt dat er spoedig een aanvang gemaakt kan worden met de bouw.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May