Parbode september-editie moet van rechter uit de handel
13 Sep 2013, 19:30
foto


Parbode is bezig alle exemplaren van de september-editie uit de handel te halen. Rechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran heeft de uitgever Jaap Hoogendam en freelance journalist Tanya Wijngaarde vanmiddag veroordeeld hiertoe. Uiterlijk zaterdag 13.00 uur moeten reeds gedistribueerde en niet verkochte exemplaren van diverse verkooppunten worden weggehaald.

Wilma Mangaldee van Ommeren-Poeran en dochter Helsa van Ommeren hebben een kort geding aanhangig gemaakt tegen Parbode en de journalist. "Zij maakten bezwaar tegen een reportage in Parbode, waarin de onopgeloste moord op de bekende architect Harold van Ommeren in 1976 werd gereconstrueerd en mogelijke scenario’s uit de doeken werden gedaan", meldt Parbode op zijn website.
De eisers stelden tijdens het kort geding dat de publicatie onterecht is geschied, zonder voorafgaande toestemming van alle erfgenamen van wijlen Harold van Ommeren en op onwaarheid berust.

De eisers wilden dat de rechter ook de publicatie in het buitenland moest stopzetten. De kantonrechter verklaart zich onbevoegd om kennis te nemen van de door eisers gevraagde voorzieningen voor zover deze betrekking hebben op een gebied buiten Suriname. Hoogendam en Wijngaarde moeten in een rectificatie aangeven dat ze zonder voorafgaande toestemming van alle erfgenamen het artikel hebben gepubliceerd en dat het op onwaarheid berust.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May