Rectificatie Tjin-A-Tsoi kan nog niet plaatsvinden
13 Sep 2013, 06:00
foto


Het vonnis in de zaak van president Desi Bouterse tegen assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) is nog steeds niet op schrift ontvangen door advocaat Jennifer van Dijk-Silos. Het vonnis is sinds 15 augustus uitgesproken door rechter Anand Charan.

De rechter heeft besloten dat Tjin-A-Tsoi zijn verontschuldigingen moet aanbieden tegen de president. In 'Times of Suriname' stond dat volgens Tjin-A-Tsoi Bouterse de boot 'Seadog' heeft gekocht van parlementariër Charles Pahlad. Dit is tijdens de zitting niet komen vast te staan. De rechter heeft het assembleelid veroordeeld tot rectificatie van de bewering.

Silos zegt aan Starnieuws dat haar kantoor nog steeds niet beschikt over het vonnis. Hierdoor kan zij het vonnis niet betekenen aan de tegenpartij. Zolang dit niet is gebeurd, kan de rectificatie niet plaatsvinden. "Op deze manier gaat het moment voorbij. Het spoedeisende karakter van het kort geding gaat ook verloren", stelt de advocaat. Zij hoopt dat het vonnis zo snel mogelijk op schrift wordt gezet, zodat deze zaak afgewikkeld wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May