Flach, nieuwe Unicef-vertegenwoordiger voor Suriname
11 Sep 2013, 18:30
foto
Unicef vertegenwoordiger voor Suriname en Guyana, Marianne Flach.


Suriname heeft een nieuwe Unicef vertegenwoordiger. Het gaat om Marianne Flach die als Unicef vertegenwoordiger is aangesteld voor Suriname en Guyana. Ze heeft gisteren haar geloofsbrieven aangeboden aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Flach vertrekt morgen naar Guyana waar zij gestationeerd is. De belangrijkste reden waarom ze in plaats van Suriname in Guyana is gevestigd, is omdat het Caricom secretariaat waarmee ook nauw wordt samen gewerkt, in het buurland is. Ze heeft twee kantoren om te begeleiden en twee overheden met wie ze samen moet werken. De Unicef-vertegenwoordiger zegt zoveel mogelijk de werkzaamheden in beide landen met elkaar te compenseren en altijd bereid te zijn om naar Suriname te komen.

Welzijn kinderen
De diplomaat heeft tijdens haar tweedaags bezoek gesprekken gevoerd met de ministeries van Sociale Zaken & Volkshuisvesting en Onderwijs & Volksontwikkeling. Het ministerie van Volksgezondheid werkt ook nauw samen met de Unicef. Omdat minister Michel Blokland uitlandig is, heeft Flach geen bezoek gebracht aan dit ministerie. Zij is sinds 1985 actief met internationale organisaties. Ze heeft zestien jaren werkervaring met sociale programma's in Afrika en Azië.

Flach is vandaag ontvangen door minister Alice Amafo. Zij gaf aan bekend te zijn met de Unicef programma’s die in Suriname worden uitgevoerd. Naast armoedebestrijding zal ze zich ook focussen op vooral het welzijn van kinderen. Ze wil de samenwerking met de ministeries versterking en de aandachtspunten verder uitdiepen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May