CBB-kantoor Brownsweg afgebrand
10 Sep 2013, 09:30
foto
Het afgebrande CBB-kantoor van Brownsweg.


Het kantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) te Brownsweg is vannacht in vlammen opgegaan. Ook een boetiek die ernaast was, is afgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Toen de brandweer van Paranam ter plekke aankwam, waren de gebouwen in de as gelegd. Er kon alleen nog nageblust worden.

Sylvana Vrede, die belast is met de leiding van CBB Brownsweg, zegt aan Starnieuws dat zij om half twee in de ochtend werd gebeld dat het gebouw in brand stond. In een korte tijd is alles afgebrand. "De schade is enorm. Alle gegevens van de mensen zijn vernietigd. Wij hadden ook computers en een kopieerapparaat. Niks kon gered worden", zegt Vrede. Intussen heeft districtscommissaris Yvonne Pinas van Brokopondo zich ter plekke georiënteerd.

Het CBB-kantoor op Brownsweg is er sinds voor de binnenlandse oorlog in 1986. Bewoners van Brownsweg en de rijweg naar Atjoni moeten nu naar Brokopondo centrum afreizen om hun zaken in orde te maken. Vrede merkt op dat er een back-up is met alle gegevens. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is bezig met de bouw van een nieuw CBB-kantoor te Brownsweg.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May