Bezoekers nemen eigen drank mee naar recreatieoorden
09 Sep 2013, 18:00
foto
Oord Mahuma is weer opengesteld door de dc van Para. (Foto: BIC Para)


Bij controle van een team op diverse recreatieoorden in het weekend in Para, blijkt dat er overmatig alcohol wordt gebruikt door bezoekers. Veel oorden waren heel druk in het weekend. Hoewel er geen sterke drank wordt verkocht, nemen de bezoekers hun eigen drank mee.

Sherwin Pique, coördinator van het controleteam, merkt op dat het duidelijk zichtbaar is hoe mensen in dronkenschap verkeren. Diverse vechtpartijen zijn genoteerd op de recreatieoorden. Geconstateerd is dat huisregels van de oorden ook niet worden nageleefd. Recreanten begeven zich met drank en eten in het water, ze halen een heleboel capriolen uit en negeren alle waarschuwingen van lifeguards en andere veiligheidsmedewerkers, zegt Piqué. De politie van de verschillende ressorten in Para moet vaker uitrukken om hen aan te spreken of weg te sturen.

Ordening brengen
Ook op plaatsen waar het verboden is, wordt er ongestoord gezwommen. Afgelopen weekend zijn bezoekers nabij de Sabakoebrug verwijderd. Er is een bord daar geplaatst door het commissariaat van Para Zij waren aan het zwemmen in de Sabakoekreek en negeerden het verbod . Pique liet hen verwijderen door de politie.

Samen met houders van de oorden wordt er steeds aan ordening gewerkt. Intussen is Mahuma weer opengesteld voor het publiek. Dit oord werd door de districtscommissaris gesloten om onhygiënische toestanden. Mahuma heeft afgelopen weekend samen met Colakreek en Zanderij, het bewijs van goedkeuring van het commissariaat gekregen, meldt het Burger Informatie Centrum Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May