Tours wil meer invloed private sector in toerisme-industrie
09 Sep 2013, 16:30
foto


De Tourism Union of The Republic of Suriname (Tours) wil naast het adviseren van de overheid op het gebied van toerisme, meer hulp bieden aan de diverse sectorverenigingen om zo zijn achterban te versterken. Om dit doel te bereiken is er vorige maand een nieuw bestuur geïnstalleerd.

Het bestuur wordt sinds 1 augustus gevormd door Ernie de Vries (voorzitter), Claire Antonius (penningmeester), Daryl Jaeger (secretaris) en commissarissen Anthony Wong en Lau Akin. Het orgaan vertegenwoordigt onder meer de Suriname Hotel Association, de Vereniging van Surinaamse Touroperators, de Surinaamse Food and Beverage Associatie en de Suriname Handycraft and Craft Association.

De overkoepelende organisatie van private sectorverenigingen uit het toerisme, is gesprekspartner van de overheid. De organisatie houdt zich evenals de stichting Toerisme Suriname (STS) bezig met het aanpakken van vraagstukken in de toerisme-industrie. Het functioneren als adviesorgaan van de overheid en versterken van de achterban, moeten leiden tot vergroten van de invloed van de private sector binnen het ‘public-private’ partnerschap dat ingezet is door minister Falisie Pinas van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, zegt Tours in een bericht.
Advertenties