Kinderen van Koewarasan hebben eigen leeshoekje
09 Sep 2013, 02:30
foto
Kinderen van Koewarasan tijdens een voorleesmoment afgelopen zaterdag.


Kinderen die lezen, stimuleren hun fantasie, leren omgaan met hetgeen zich afspeelt buiten hun eigen belevingswereld en verrijken hun woordenschat. Voor ouders is het daarom erg belangrijk om kinderen te stimuleren te blijven lezen, vindt Raymond Sapoen, minister van Handel en Industrie tevens waarnemend minister van Sport- en Jeugdzaken.

Volgens de bewindsman moet ook het voorlezen niet onderschat worden, aangezien het een grote bijdrage levert bij de ontwikkeling van kinderen vanaf de kleuterjaren. Sapoen was zaterdag aanwezig bij de opening van een leeshoekje bij het partijcentrum van Pertjajah Luhur te Koewarasan. Dit leesbevorderingsproject vindt plaats in samenwerking met het CCS. Met dit project wordt beoogd kinderen van de buurt, waaronder ook Boma, Magenta en Nieuw Weergevondenweg, te bereiken.

Eerder is ondersteuning verleend bij het opzetten van een leesbevorderingsproject te Beekhuizen. De boekenbus komt daar eens in de twee weken langs en kinderen kunnen er gratis een boek lenen. De volgende maand zal te Santodorp ook een leesbevorderingsproject van start gaan. Daarna komt Mariënburg in het district Commewijne aan de beurt. Volgens Sapoen is het streven er op gericht om landelijk het lezen in kinderrijke buurten te helpen bevorderen. Hij vindt het belangrijk dat kinderen ook in de vakantie blijven lezen. “Wanneer je boeken leest, ga je veel nieuwe woordjes leren, je gaat veel kunnen fantaseren en je gaat veel nieuwe dingen leren kennen", hield hij de kinderen voor. Tijdens de vakantie kunnen de kinderen er terecht voor het lenen van boeken en andere educatieve activiteiten. Het leeshoekje zal ook tijdens schooldagen open zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May