Tennisteam keert met veel ervaring terug uit Jamaica
09 Sep 2013, 04:00
foto
Coach Yannick Goede, Abiel en Sergi in het vliegtuig. (Foto: Surinaamse Tennisbond)


De Surinaamse Tennisbond is trots op het team dat Suriname op Jamaica heeft vertegenwoordigd. Coach Yannick Goede en de spelers Sergi Calor en Abiel Cheung U-12) keren vandaag terug. Het was een leerzame periode voor het team.


Het is niet gelukt om de vijfde plaats te veroveren door van Barbados te winnen. Abiel kampte met een blessure tijdens zijn partij tegen Barbados. Na de enkelwedstrijden stond het 1-1, dus de laatste partij namelijk een dubbel was bepalend. De eerste set werd met 4-0 door Suriname gewonnen. Abiel raakte geblesseerd, maar toch hebben de jongens keihard gewerkt voor elke punt.

Sergi Calor heeft zijn partner geen moment in de steek gelaten en speelde op een gegeven moment op twee plaatsen tegelijk, omdat Abiel niet of nauwelijks kon bewegen. Erg knap en sportief van Sergi, stelt de Surinaamse Tennisbond. Abiel ging ondanks de pijnen gewoon door. Uiteindelijk heeft Barbados gewonnen in een super tiebreak, maar met drie punten verschil. "Voor onze jongens zeer zeker een prestatie en zij hebben bewezen een team te zijn".

Tijdens de prijsuitreiking zaterdag, mocht Abiel een speciale prijs in ontvangst nemen, omdat hij tot het bittere eind heeft gevochten. Hij kon er ook voor kiezen om na de medical break van twee minuten zijn partij op te geven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May