Groep Sital/Koorndijk NDP Saramacca houdt stand
06 Sep 2013, 01:00
foto


Tijdens een rumoerige vergadering van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Saramacca is het voornemen om Robby Malhoe te benoemen tot coördinator niet gelukt. Politiek adviseur Badresein Sital en afdelingsvoorzitter Clifton Koorndijk hebben flink tegenstand geboden. De politie moest aan te pas komen om de gemoederen te bedaren. NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, was ook aanwezig op de druk bezochte bijeenkomst in Groningen.

De groep onder leiding van Sital/Koorndijk heeft gesteld dat de afdeling Saramacca bewust is tegengewerkt door partijprominenten. Er is heel weinig gedaan voor het district. Het tweetal heeft flink kritiek geleverd op ex-minister Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP, en Malhoe. Aangehaald werd dat er zelfs brieven zijn geschreven naar de partijleiding, maar deze zijn niet beantwoord. Bouterse zei dat hij niet op de hoogte is van een brief.

De groep die tegen de benoeming is van Malhoe als coördinator, vindt dat het Centraal Partij Orgaan van de NDP eerst bijeen moet komen om het managementteam dat benoemd is om de verkiezingen te leiden, moet goedkeuren. De NDP-structuren in Saramacca hebben hun tanden laten zien op de vergadering. De tegenstand was van dien aard dat besloten is om nog twee bijeenkomsten in het district te beleggen voordat er definitieve besluiten genomen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May