ABOP helpt met ontwikkelingsprojecten Boven Suriname
04 Sep 2013, 02:00
foto
Het moment waarop de brushcutters zondag werden overhandigd aan de gemeenschap van Pikin Slee.


De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) heeft het afgelopen weekeind het Boven Suriname gebied aangedaan. Volgens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is er een aantal ontwikkelingsvraagstukken waarmee het binnenland geconfronteerd wordt. "Belangrijk is dat wij als partij kijken hoe wij op onze eigen manier armoede helpen bestrijden".

Zo zijn drie rijstpelmolens in gebruik genomen. De ABOP schonk de dorpelingen van Pikin Slee twee rijstpelmolens en het dorp Semoisi heeft een rijstpelmolen gekregen. Ook is een recreatiezaal ingewijd te Nieuw Aurora. ABOP financiert een krutu oso, dat in aanbouw is in Semoisi. Brunswijk heeft het dorp Pikin Slee aangespoord om zijn woonomgeving te onderhouden. Samen met structuren van het dorp zal hieraan worden gewerkt. Brunswijk gaf de aanzet voor dit project door drie brushcutters te schenken aan het dorp. Daar hij ook de voetbalsport een warm hart toedraagt, kreeg het dorp een grasmaaimachine. Deze machine is bestemd om het voetbalveld te onderhouden.

Zelfwerkzaamheid belangrijk
Brunswijk benadrukte bij de overhandiging van de spullen dat hij slechts de tools geeft, maar dat de dorpelingen de ontwikkeling moeten aangrijpen en zelfwerkzaamheid aan de dag moeten leggen. Hetzelfde geldt voor de rijstpelmolens. De pelmolens zijn voor de hele gemeenschap en mag het volgens hem niet zo zijn dat alleen mensen die van de ABOP zijn, gebruik ervan mogen maken.

De kapitein van Pikin Slee, Wanzeng Eduards is de partij, maar in het bijzonder Brunswijk, erkentelijk voor de geste. Volgens hem had het dorp een rijstpelmolen hard nodig. Het dorp heeft er nu zelfs twee. Brunswijk en zijn delegatie hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om ook een stenenfabriek die de partij heeft opgezet te Man Lobi, te bezoeken. Het blijkt dat dit bedrijf de omgeving goed voorziet van stenen. ABOP heeft de dorpelingen verder aangemoedigd om ook projecten in hun omgeving te initiëren en waar nodig zal zij de helpende hand reiken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May