Staatshoofd ziet geen reden tot aftreden na arrestatie zoon
03 Sep 2013, 17:00
foto


President Desi Bouterse ziet geen enkel verband tussen zijn presidentschap van de republiek en de arrestatie van zijn zoon Dino afgelopen donderdag in Panama. Het verbinden van consequenties aan de arrestatie, aftreden en nieuwe verkiezingen uitschrijven, zit er dus niet in voor het staatshoofd. Bouterse zei dat hij in de eerste plaats president is en tijdens de Unasur-top voor het land heeft gekozen.

Op een persconferentie vandaag in het Perscentrum antwoordde de president op een vraag dat “zij die dat hopen en hebben meegewerkt hieraan, daarmee krijg je Bouterse niet, juist nu is dat ding begonnen. Het volk bepaalt en dus zijn er normaal verkiezingen in 2015”, stelt Bouterse.

Eerder in zijn inleiding op de persconferentie zei de president dat hij wel rekening mee houdt met wat er allemaal gezegd wordt rond de arrestatie van zijn zoon. Deskundigen om hem heen hebben hem laten weten dat wat er gezegd wordt invloed zou kunnen hebben op de verkiezingsstrijd naar 2015.

Oordeel volk in 2015
In een brief aan de president hebben de oppositionele partijen in De Nationale Assemblee, Nieuw Front en BEP, opheldering gevraagd over de arrestatie van Dino Bouterse. Daarin wilden zij weten met welk doel Dino in Panama was, waar hij is gearresteerd werd met een diplomatiek paspoort. Leden van de oppositie hebben daarnaast ook geopperd dat Bouterse consequenties moet verbinden aan de arrestatie. Hij zou moeten aftreden en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Bouterse heeft vandaag duidelijk gemaakt daaraan totaal geen boodschap te hebben. Het volk zal bij de verkiezing in 2015 oordelen.

Volgens Bouterse is zijn volwassen zoon Dino verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Hij weet niet waarmee zijn zoon zich allemaal bezighoudt. Hij is een man die 41 jaar wordt en heeft dertien kinderen. "Als er transparantie moet zijn, moet u dat zelf aan Dino vragen”, pareerde Bouterse een vraag op de persconferentie.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May