Politie rijdt bus met rovers klem aan de Kwattaweg
03 Sep 2013, 15:45
foto


Drie mannen die omstreeks 05.00u in de morgen een beroving hebben gepleegd te Calcutta, zijn door de politie van Saramacca aan de Kwattaweg aangehouden. De aanhouding kwam na een tip uit de gemeenschap. Een van de mannen was gewapend met een jachtgeweer.

De gewapende man was na het forceren van een raam een woning binnengedrongen, terwijl zijn comparanten op uitkijk stonden. Hij knevelde de 65-jarige bewoonster, maar zij kon zich snel bevrijden en riep om hulp. Haar zoon snelde toe. Tussen de zoon en de indringer ontstond een worsteling. Tijdens de schermutseling ging een schot af uit het jachtgeweer. De rover koos het hazenpad, met achterlating van onder meer een pet, het jachtgeweer en een rugtas.

Een zoekactie in de omgeving leverde niets op. Toen kwam de tip binnen dat het drietal zich in een bus bevond op de route Saramacca – Paramaribo. Ter hoogte van M.N.K. Car Station werd de bus klemgereden door de politie en werden de verdachten aangehouden. Zij hadden een deel van de buit bij zich en ook een ander wapen zonder patroonhouder. Hangende het verder onderzoek zijn de verdachten overgedragen aan recherche Geyersvlijt, meldt de politievoorlichting. De goederen zijn in beslag genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May