Coöperatievorming volgende stap voor agro-ondernemers
03 Sep 2013, 19:00
foto
De groep die heeft deelgenomen aan de training Agro-ondernemerschap in het district Brokopondo. (Foto: LVV)


Het district Brokopondo beschikt nu over 20 gecertificeerde agro-ondernemers. De deelnemers aan de vijftien weken durende cursus 'Agro-Ondernemerschap' hebben zaterdag hun certificaten in ontvangst genomen. De getrainden die afkomstig zijn van Brownsberg, Klaaskreek, Asigron, Drepade, Boslanti en Nieuw Lombe, willen nu een coöperatie oprichten. De directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Gerrit Breinburg, zegt dat de afdeling Coöperatiewezen van zijn ministerie hierbij alle medewerking zal geven.

De training is in mei gestart met 23 deelnemers tussen 16 en 60 jaar, waaronder vier vrouwen. Het voorstel voor het opzetten van een coöperatie kwam van de cursist Percy Donoe. Hij wil de opgedane kennis ook overdragen aan de jongere generatie. “Wij staan sterker als coöperatie en zullen meer in staat zijn zaken te realiseren”, gaf hij aan. Eind september vangt deze agrotraining aan in Nickerie en Paramaribo.

De training ‘Agro-Ondernemersschap’ wordt sinds 2009 gegeven en is een initiatief van LVV. Het ministerie heeft met de Kamer van Koophandel en Fabrieken een overeenkomst getekend voor het landelijk geven van de cursus. Het is de bedoeling dat de productie en export van agrarische producten toenemen. De deelnemers leren onder meer bedrijfscalculatie, het berekenen van een kostprijs, het bepalen van hun concurrentiepositie en krijgen beter inzicht in de markt, zegt de voorlichting van LVV.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May