President wist niet van arrestatiebevel tegen Dino
03 Sep 2013, 14:51
foto


President Desi Bouterse antwoordde op een vraag tijdens een zojuist gehouden persconferentie dat hij niet op de hoogte was van een arrestatiebevel tegen zijn zoon Dino. Dit is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken van Panama op 20 augustus uitgevaardigd.

Het arrestatiebevel kwam van het Federaal Bureau voor het Zuidelijke District van New York op 20 augustus 2013. Dit is gepubliceerd na de aanhouding van Dino de vorige week donderdag. In de avonduren is minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken per diplomatieke nota geïnformeerd door de VS. Panama heeft de aanhouding verricht op verzoek van de VS. De opsporing is gebaseerd op redenen van openbare orde en veiligheid. Dino is op de luchthaven Tocumen gearresteerd. Hij was voor privézaken naar Panama.

Bouterse zei van te voren geen kennis van te dragen dat er een arrestatiebevel tegen Dino was. Hij merkte op dat toen hij hoorde van de arrestatie hij bezig was met de vergadering van Unasur. Hij vond het belangrijker om zich op te stellen als "vader des vadersland" en niet als vader van Dino, hoewel de zaak hem behoorlijk geraakt heeft. Bouterse zei dat hij zich niet dagelijks bezighoudt met persoonlijke zaken van zijn zoon die al bijkans 41 is en dertien kinderen heeft. "Misschien zegt u straks dat het veertien is". Maar Bouterse is wel van plan zaken tot de bodem uit te zoeken.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May