Bouterse gaat uit van eerlijke rechtsgang in VS
03 Sep 2013, 13:28
foto
President Desi Bouterse en minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken op de persconferentie over Unasur.


President Desi Bouterse zegt dat hij uitgaat van een eerlijke rechtsgang in de Verenigde Staten (VS). Hij volgt de ontwikkelingen nauwgezet. Indien het nodig is, zal er alle justitiële steun worden gegeven vanuit Suriname aan zijn zoon Dino. Bouterse zei zojuist op een persconferentie die nog gaande is, dat hij alle aandacht heeft gegeven aan de top van Unasur, hoewel hij als vader behoorlijk geraakt is.

Bouterse deelde mee dat alle presidenten die aanwezig waren op de Unasur-vergadering, vrijdag omstandig geïnformeerd zijn over de situatie. Hij heeft geen Unasur-standpunt willen hebben in deze zaak. De president deelde mee dat hij veel sympathie en steunbetuiging heeft gekregen van zijn ambtgenoten.

De president merkte op dat het moment perfect is gekozen van de aanhouding en bekendmaking. Hij zou het niet beter hebben kunnen doen. Bouterse stelde dat het gelukkig zijn doel niet heeft bereikt. De Unasur-vergadering is niet beïnvloed door dit gebeuren. Er is een succesvolle conferentie gehouden in Paramaribo, benadrukte het staatshoofd.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May