Kinderen brengen kleiend en schilderend de vakantie door
03 Sep 2013, 22:00
foto
De kinderen maken hun eigen dia of vaasje tijdens het vakantieprogramma.


Het is leuk om voor de verandering je verjaardag met vriendjes en vriendinnetjes al kleiend te vieren. Kinderen vinden het vaak heerlijk om te werken met klei. Er is daarom ook voor gekozen een workshop over pottenbakken op te nemen in het vakantieprogramma van de Stichting CompuAct Modulaire Opleidingen.

Tijdens deze workshop hebben de kinderen kennisgemaakt met de basistechnieken van het pottendraaien onder toeziend oog van pottenbakker Soerdjan Parohi. “Het zijn workshops voor kids, kinderen vanaf 6 jaar,” zegt Brian Sitaram van de stichting. Er zijn tussen 26 en 30 augustus twee workshops gehouden om de kinderen te trainen in het maken van computerspelletjes, pottenbakken, abstracte schilderkunst en expressie.

De deelnemers hebben meer kennis en inzicht gekregen in de programmatuur, de werkwijze en mogelijkheden van game design, “waardoor zij intern met meer overtuiging het nut van het maken van computerspelletjes kunnen bepleiten.” Ondanks dat het niveau en de ervaring van de jonge deelnemers zeer uiteenlopend was, konden ze allemaal het tempo bijhouden, zegt Sitaram. Hij legt uit dat de abstracte schilderkunst met muziek kan worden vergeleken. “Het onderwerp wordt niet direct gepresenteerd, maar met behulp van eigen expressiemiddelen, zoals ritme, contrast en kleur.” Terwijl op visueel niveau de lijnen, kleuren en figuren kunnen worden onderscheiden, is het moeilijk uit te leggen wat op de abstracte schilderijen wordt uitgebeeld, zegt hij. “En die vraag wordt heel vaak gesteld.”

Voor de kinderen die hebben gekozen voor een vakantieprogramma bij de stichting ligt een bezoek aan kunstenaar Erwin de Vries en de Vlindertuin te Lelydorp nog in het verschiet. Ze zullen ook leren tekenfilmpjes te maken. De kinderen en trainers zijn enthousiast over elkaars verrichtingen. De stichting draait haar trainingen in de Wagenwegstraat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May