President: Mijn zoon heeft mede leiding in dat team
02 Sep 2013, 18:50
foto
President Desi Bouterse


"De Counter Terror Unit, daar worden de beste mensen gekozen. Daar worden de allerbeste mensen gekozen. De allerbeste mensen. En mijn zoon, op dat stuk behoort hij tot de allerbeste. Hij is in dat team. Hij heeft mede leiding in dat team.

Dit zei president Bouterse, vader van Dino, op een persconferentie op 9 december 2010. De directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, zei vandaag in gesprek met perschef Clifton Limburg dat Dino betrokken was bij logistieke aangelegenheden. Hij had nooit de leiding van de Counter Terrorism Unit (CTU). Linscheer deelde mee dat Dino intussen helemaal geen deel meer uitmaakt van CTU. Dit besluit is genomen in overleg met de president. Linscheer merkt op dat president Bouterse niet heeft gezegd dat Dino de leiding had.

Linscheer zei dat journalisten meer moeten rechercheren. Een onderzoek naar de eerdere uitspraken toont aan dat Bouterse op een vraag van een journalist op een persconferentie zei dat zijn zoon mede leiding had van CTU. Hij kondigde ook aan dat de wettelijke regelingen rond deze speciale eenheid in orde zouden worden gemaakt.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May