Specialisten uit China komen deze maand voor ziekenhuis
02 Sep 2013, 04:00
foto
Ambassadeur Yang Zigang


Ambassadeur Yang Zigang van de Volksrepubliek China heeft goed nieuws over de voortgang van ziekenhuis Wanica te Vredenburg Serie B. “Binnen twintig dagen, maar in ieder geval nog vóór het eind van deze maand, brengt een speciale delegatie uit China een bezoek aan Suriname”, zegt Zigang aan Starnieuws.

De diplomaat legt uit dat de groep zal bestaan uit, “specialisten zoals architecten en ontwerpers uit China”. Zij zullen de bouwplaats bezoeken en met de Surinaamse counterpart het ontwerp van het ziekenhuis bestuderen. Zigang verwacht dat het bouwwerk nog vóór het einde van 2014 wordt opgeleverd.

Ongeveer zes weken geleden is de bouwplek van het Wanica ziekenhuis voor het laatst bezocht door een presidentiële commissie bestaande uit vijf artsen, directeur Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, parlementariër Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) en Vijay Chotkhan van Openbare Werken. Het terrein is goed bevonden door eenieder.

Projectleider Elisa Carter deelde op 28 juni na terugkeer uit China mee, “dat er een goed en intensief gesprek is gevoerd met de Chinese counterpart”. Zij benadrukte dat, “de mensen onder de indruk waren van wat er gepresenteerd is en waarom Suriname een bepaald type ziekenhuis wenst te hebben”.

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May