Soemita en Somohardjo gaan samenwerken
01 Sep 2013, 15:30
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemita wordt verwelkomd door Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur.


De voorzitters Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) en Willy Soemita (KTPI) hebben de intentie uitgesproken om met elkaar samen te werken. Soemita, die deel uitmaakt van de Mega Combinatie, was zaterdagavond op het Maikoeproject gastspreker bij Pertjajah Luhur. "Wij gaan samen een stichting oprichten om de Javaanse pionier in de politiek, Iding Soemita, de vader van Willy, blijvend te gedenken", zegt Somohardjo aan Starnieuws.

De politici gaan na of het mogelijk is een standbeeld te vervaardigen van Iding Soemita of een andere blijvende herinnering. Somohardjo merkt op dat sommigen liever geen standbeeld willen hebben. Dit heeft te maken met de Islam. Somohardjo merkt op dat in diverse moslimlanden personen toch met een standbeeld worden herdacht. "Maar we moeten nog een besluit nemen wat het zal worden. Het is belangrijk om de rol die Iding Soemita heeft gespeeld in de politiek, voor het nageslacht met een aandenken, vast te leggen", stelt Somohardjo.

De twee partijen willen op weg naar de verkiezingen in 2015 de mogelijkheden bekijken hoe ze met elkaar kunnen samenwerken. Somohardjo zegt dat hij en Soemita een goede basis willen leggen voor de jongere generatie. "We hebben toenadering tot elkaar gezocht", deelt Somohardjo mee. Pertjajah Luhur heeft gisteravond een winkelcentrum in gebruik genomen op het Maikoeproject aan de Gongrijpstraat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May