Lackin: Samenwerking met Panama niet vertroebeld
01 Sep 2013, 00:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken


De relatie tussen Suriname en Panama is niet vertroebeld door de aanhouding van Dino Bouterse donderdag. Panama heeft op verzoek van de Verenigde Staten de zoon van de president gearresteerd en overgedragen aan de Amerikaanse justitiële autoriteiten. Dino wordt in Amerika berecht.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt aan Starnieuws dat Panama heel belangrijk is voor Suriname. Er zijn afspraken gemaakt over een nauwe samenwerking met elkaar. "Het Panama-kanaal biedt tal van mogelijkheden voor samenwerking. Wij hebben de diplomatieke banden verder versterkt en de visum-regeling is versoepeld", merkt Lackin op.

Het uitleveren van Dino aan de VS heeft niet gemaakt dat in de bilaterale sfeer zaken zijn veranderd. "Dit heeft totaal geen invloed op de relatie. Wij gaan gewoon verder met invulling geven aan de afspraken die gemaakt zijn met Panama. Ook de nauwe samenwerking op luchtvaartgebied gaat gewoon door", deelt de bewindsman mee. Hij merkt op dat de bilaterale relatie met de Verenigde Staten ook niet is veranderd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May