Bouterse heeft Unasur ingelicht over aanhouding Dino
31 Aug 2013, 18:00
foto
President Desi Bouterse, voorzitter Unasur.


President Desi Bouterse heeft zijn collega's van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) ingelicht over de arrestatie van zijn zoon Dino. "De president vond het gepast om de staatshoofden en regeringsdelegaties van Unasur persoonlijk te vertellen over deze kwestie. Dit is gewaardeerd en de regeringsleiders hebben hun solidariteit betuigd en waar nodig hun steun toegezegd", zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aan Starnieuws.

Lackin merkt op dat het late begin van de Unasur-top niks te maken had met de arrestatie van Dino. Vrijdagnacht was al bepaald dat de vergadering later zou beginnen. De raad van afgevaardigden en ministers van Buitenlandse Zaken waren nog niet klaar met de documenten. De ministers zijn in de ochtend bijeen geweest om de laatste hand te leggen aan de 'Paramaribo-Verklaring'. Verder zijn de presidenten van Brazilië en Venezuela later aangekomen in Suriname dan was gepland.

"De aanhouding van Dino heeft de bijeenkomst van de staatshoofden van Unasur niet overschaduwd", zegt Lackin. De minister merkt op dat hij via een nota door de Amerikaanse ambassade op de hoogte is gesteld van de arrestatie. Beloofd is dat alle informatie zal worden verstrekt. "Wanneer zaken duidelijk zijn, zal de president zelf hierover informatie verstrekken aan de bevolking. Wij wachten rustig af en geven op dit moment geen oordeel over het gebeurde", zegt Lackin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May