Breeveld wil dat regering geste doet aan gedupeerden DAE
30 Aug 2013, 04:00
foto


Assembleelid Carl Breeveld (DOE-fractie) vindt dat de regering een waarborgfonds had moeten eisen van de Dutch Antilles Express (DAE). Nu kan deze maatschappij niet voldoen aan haar verplichtingen, waardoor veel mensen gedupeerd zijn. Breeveld vindt dat de regering een gesprek met de gedupeerde passagiers moet hebben en hen een helpende hand dient te reiken. Hij heeft een open brief geschreven naar president Desi Bouterse over deze kwestie.

Open Brief aan de President van de Republiek Suriname

Betreft: gevolgen faillissement luchtvaartmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE)

Paramaribo, 29 augustus 2013

Geachte president,
Namens Surinaamse passagiers die vanuit Paramaribo met DAE zouden moeten vliegen, wil ik het volgende onder uw aandacht brengen.
Op dinsdag 20 november 2012 vond de inaugurele vlucht van DAE naar Suriname plaats. Velen hebben dit initiatief verwelkomd mede vanwege de alternatieve aankomst- en vertrektijden en in een later stadium de actietarieven die door DAE werden aangeboden. Volgens mijn informatie is de regering helaas in gebreke gebleven een waarborgsom van deze betrekkelijk jonge vliegmaatschappij te eisen.
Weinigen hadden verwacht dat de operatie van korte duur zou zijn. DAE heeft op Suriname gevlogen, maar kon helaas niet waarmaken wat van een degelijke vliegmaatschappij verwacht mag worden.
Nu is een aantal Surinamers, die reeds bij DAE gereserveerd hadden, gedupeerd. Bij mij zijn tenminste vier gezinnen bekend die gezamenlijk 16 tickets hebben betaald en een vakantiehuis in het buitenland hebben gehuurd. Kinderen en jongeren die allerlei baantjes hebben verricht, gespaard en zich verheugd hebben op de vakantie en hun reis worden op deze wijze pijnlijk in de steek gelaten.
Indien echter de regering een waarborgsom van DAE had ontvangen, konden de gedupeerden nu tenminste gecompenseerd worden. Vanuit dit oogpunt acht ik het op zijn plaats dat er namens uw regering een gesprek plaatsvindt met alle gedupeerden en dat er een geste gedaan wordt om het leed enigszins te verzachten.
Er wordt in deze op uw medewerking gerekend.
Hoogachtend,

Carl Breeveld
Lid van de Nationale Assemblee
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May