President ontvangt hoge gasten op zijn kabinet
30 Aug 2013, 00:00
foto
President Desi Bouterse ontvangt zijn ambtgenoot van Paraguay Horacio Cartes voor een beleefdheidsbezoek. (Foto: kabinet van de president)


President Desi Bouterse heeft zijn collega van Paraguay, Horacio Cartes donderdagavond voor een beleefdheidsbezoek ontvangen op het kabinet van de president. Cartes is het eerste staatshoofd dat is aangekomen in Suriname ter bijwoning van de Unasur-staatshoofdenvergadering die vrijdag begint. Cartes is twee weken geleden beëdigd in zijn functie. Iets na 22.00 uur donderdagavond landde de president van Bolivia, Ivo Morales, op de luchthaven. Nicolas Maduro, het staatshoofd van Venezuela zou aanvankelijk ook donderdagavond aankomen, maar komt nu in de ochtend.

Bouterse heeft ook de vicepresident van Argentinië, Amado Boudou, ontvangen. Die is ook gisteren aangekomen. Staatshoofd Cristina Fernandez de Kirchner kan niet aanwezig zijn op de Unasur-top. De presidenten van Chili, Colombia en Uruguay hebben ook afgezegd, maar alle twaalf lidlanden van Unasur zullen op hoog niveau vertegenwoordigd zijn op de vergadering. Op de luchthaven worden de staatshoofden verwelkomd door een minister.

De vergadering van ministers die donderdag werd gehouden, kende lange schorsingen. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken was voor langdurig overleg naar het kabinet van de president. Een persconferentie die om 20.00 uur gehouden zou worden, is niet meer doorgegaan. Om middernacht was het nog druk in Hotel Torarica waar de ministers en afgevaardigden in vergadering waren. De ministers van Buitenlandse Zaken moeten onder andere de 'Paramaribo-verklaring' voorbereiden en plooien glad strijken. Op de vergadering zal president Desi Bouterse de voorzittershamer van Unasur van Peru overnemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May