Openbare vergadering parlement vandaag afgeblazen
29 Aug 2013, 19:08
foto
Assembleeleden komen uit de huishoudelijke vergadering. (Foto: Wilfred Leeuwin)


De spoed openbare vergadering van vandaag kon niet worden gehouden. Niet alle stukken waren in orde. Ronnie Brunswijk, fractieleider van A Combinatie/ABOP is in het binnenland en moest ook het eindadvies van twee ministeries tekenen, waarvan hij commissievoorzitter is. De suppletoire begrotingen van dertien ministeries zullen vrijdag om 14.00 uur in het openbaar worden behandeld.

Waarnemend fractieleider van A Combinatie/ABOP, Marinus Bee, zegt aan Starnieuws dat het niet aan Brunswijk heeft gelegen dat de openbare vergadering niet is doorgegaan. "De stukken die Brunswijk moest tekenen, zijn intussen gecoverd", zegt Bee. Brunswijk is voorzitter van de vaste commissie van Justitie en Politie en Transport, Communicatie en Toerisme. De Nationale Assemblee zal alle suppletoire begrotingen vrijdag tegelijk in behandeling nemen.

De openbare vergadering was voor donderdag 14.00 uur uitgeschreven. De huishoudelijke vergadering heeft tot ongeveer 18.00 uur geduurd. "De huishoudelijke vergadering is afgerond. Wij beginnen vrijdag gelijk met de openbare vergadering", zegt de fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, aan Starnieuws. Dertien van de zeventien ministeries hebben aanvullende begrotingen ingediend voor salarissen en pensioenen. Het gaat om een bedrag van ruim SRD 300 miljoen. Het extra geld dat de regering nodig heeft, is bestemd voor uitbetaling van salarissen en pensioenen. In december is 10% verhoging gegeven aan de ambtenaren, maar dit bedrag was niet opgenomen in de begroting die toen reeds in afrondende fase was. Veel ministeries zullen in problemen komen als het parlement de suppletoire begrotingen niet op tijd goedkeurt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May