Gespannen situatie te Coermotibo
29 Aug 2013, 16:07
foto
Assembleelid Marinus Bee


Er heerst een gespannen situatie bij de bauxietmijn te Coermotibo. Ruim tweehonderd arbeiders van het aannemingsbedrijf Jac Rijk, die werkzaamheden verrichten in de mijn van de Suralco, zijn ten einde raad en tasten ook in het duister over hun carrière bij het bedrijf. Er hangt namelijk afvloeiing boven het hoofd. Voor morgen staat een protestactie gepland.

Waarnemend fractieleider van A Combinatie/ABOP, parlementariër Marinus Bee springt in de bres voor deze arbeiders. Bee zegt aan Starnieuws dat het om werknemers gaat van wie een aantal al jaren zijn krachten heeft gegeven aan de Suralco en nu is overgeheveld naar de aannemer. Dit bedrijf heeft te kennen gegeven dat door afnemende productie de bedrijfsactiviteiten op een laag pitje zijn teruggebracht.

Bee wenst geïnformeerd te worden over de situatie. Voor vandaag staat een onderhoud gepland met de directie van het aannemingsbedrijf. "Ik wil dan vernemen wat er precies zal gebeuren", zegt de politicus. Hij merkt op dat de arbeiders niet van de ene op andere dag brodeloos gemaakt kunnen worden. De werknemers zijn verhit, deelt Bee mee. Hij gaat zijn invloed aanwenden om de protestactie af te wentelen en via dialoog een oplossing te vinden. Bee zal ook een gesprek met de directie van Suralco aanvragen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May