Leerkrachten naschoolse opvang uitbetaald
29 Aug 2013, 14:00
foto
Assembleelid Melvin Bouva


Leerkrachten ontvangen sinds gisteren hun vergoeding voor de naschoolse opvang. Assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP), voorzitter van de vaste commissie van Onderwijs & Volksontwikkeling zegt aan Starnieuws dat de lijdensweg nu haast voorbij is. Er is inspanning gepleegd om de betalingen rond te krijgen.

Bouva merkt op dat minister Ashwin Adhin in het parlement had beloofd dat uiterlijk eind september de leerkrachten hun vergoeding zouden ontvangen. "Daar waren wij niet helemaal tevreden mee. Nagegaan werd hoe deze zaak vlotter getrokken kon worden. Minister Adelien Wijnerman van Financiën heeft samen met ons mogelijkheden gevonden om de procedure te versoepelen", zegt Bouva. Het gaat nu om betalingen van het eerste deel, tot april.

Doorstart in oktober
"De naschoolse vorming is een heel goed project, dat door moet gaan. Zoals de president heeft aangekondigd, zal er een grondige evaluatie komen van het project. In oktober moeten wij zover zijn om een doorstart te maken", stelt Bouva. Hij benadrukt dat het om een goed project gaat. Dit wordt door iedereen onderkend. Daarom moet na de evaluatie het project in oktober vernieuwd uitgevoerd worden.

Bouva verwacht dat de resultaten van de naschoolse vorming meetbaar zullen zijn in het schooljaar 2013/2014. Dan moet het project tot volle wasdom zijn gekomen. Hij merkt op dat vooral leerkrachten enorme inspanningen aan de dag gelegd hebben om de kinderen na school te begeleiden. Ook al hadden zij hun geld niet ontvangen, ze zijn toch doorgegaan. Bouva is opgelucht dat de betaling nu rond is. Dit geldt voor openbare en bijzondere scholen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May