Stroomstoring Brazilië zet miljoenen in het donker
29 Aug 2013, 12:00
foto


Negen staten in Brazilië zijn gisteren getroffen door een grote stroomstoring. Bijkans drie uren waren miljoenen inwoners in het donker.

Alle hoofdsteden van de provincies in het noord-oosten van het land werden getroffen, waaronder vier steden die gastheer zullen zijn van de Wereldkampioenschappen voetbal 2014. In de hoofdsteden was het euvel na drie uur grotendeels verholpen, maar duurde het langer voordat de kleinere steden weer elektriciteit hadden. Tientallen miljoenen mensen in de hele regio werden getroffen.

Volgens de regering had een brand in Piauí meerdere transmissielijnen buiten werking gesteld. Dat zorgde ervoor dat de noordoostelijke regio helemaal werd losgekoppeld van het elektriciteitsnet, zei de minister van Energie, Edson Lobao. De oorzaak van de brand is onbekend.

Er wordt eerst gewerkt aan het herstel voordat er gezocht wordt naar de oorzaak van de brand, zei een woordvoerder van het elektriciteitsbedrijf Aneel. De staten die werden getroffen zijn Pernambuco, Bahia, Rio Grande do Norte, Piaui, Alagoas, Ceara, Paraiba, Sergipe en Maranhao.

Stroomstoringen in Brazilië komen minder vaak voor dan in het verleden. Toch valt de spanning een paar keer per jaar weg, met name in het noordoosten. Vorig jaar nog waren er twee grote stroomstoringen die de regio raakten ondanks de recente verbeteringen in de energie-infrastructuur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May